BIELE SRDCE 2021

Podujatie BIELE SRDCE bolo tento rok výnimočné, pretože si pripomíname 201. výročie narodenia zakladateľky moderného ošetrovateľstva  Florence Nightingaleovej a 209. výročie narodenia jej slovenskej predchodkyne Johanny Bórik-Hrebendovej. Symbol „Biele srdce“ je prejavom humánnej komunikácie, pomoci a súčasne miestom, odkiaľ pramení kvalita ošetrovateľskej starostlivosti. Slovenská komora sestier a pôrodných asistentiek (SK SaPA) na štrnástom ročníku prestížneho podujatia Biele srdce odovzdala dvadsaťdeväť ocenení Biele srdce v troch kategóriách a mimoriadne ocenenie Biele srdce in memoriam. Komora zároveň udelila nové ocenenie Johanny Bórik-Hrebendovej deviatim sestrám a pôrodným asistentkám za ich výnimočný počin v boji s pandémiou in memoriam.

Na návrh RKSaPA v Prievidzi bola  ocenená drôteným šperkom v tvare srdca aj pôrodná asistentka – manažérka na republikovej úrovni Mgr. Ľubomíra Ondrejičková.

Pani Ondrejičková pracuje v našej nemocnici 25 rokov a momentálne vykonáva funkciu vedúcej pôrodnej asistentky na gynekologicko-pôrodníckom oddelení. Svojim humánnym a hlavne empatickým prístupom k práci si získala rešpekt a úctu svojich kolegýň. Vo svojej práci je spoľahlivá, temperamentná, energická, flexibilná a hlavne ľudská. Pred vyše rokom, keď vypukla pandémia ochorenia COVID-19, pani Ondrejičková „za pochodu“ zriaďovala infekčnú pôrodnú sálu a oddelenie pre pozitívne testované pacientky. Musela sa vysporiadať s nedostatkom ochranných pomôcok, riešila organizačné a personálne zabezpečenie. Napriek tomu, že pracuje v jednozmennej prevádzke, je ochotná zastúpiť kedykoľvek ktorúkoľvek kolegyňu aj v nočných službách. V tomto turbulentnom období sama v ochrannom odeve poskytuje ošetrovateľskú starostlivosť hospitalizovaným, pozitívne testovaným rodičkám. Je milá a ústretová k rodičkám aj k ich príbuzným. Sme hrdí, že je súčasťou našej zdravotníckej rodiny a úprimne jej za všetko ďakujeme.

Milé sestry,

dovoľte nám, aby sme aspoň takto symbolicky odovzdali všetkým Vám BIELE SRDCE, ako symbol úcty a vďaky za Vašu prácu, ktorou nezištne pomáhate chorým ľuďom. Želáme Vám, aby na Vašej tvári stále žiaril úsmev.  

Fotogaléria